Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Bio méz

2011.09.22. 11:49 - organikusviselet

Címkék: táplálkozás étel egészség bio organikus bio méz

organikus méz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korábbi cikkünkben már irtunk a bio méz előnyeiről, de mégis hogyan lesz egy méz bio?

Laikusként azt gondolnánk hogyan lehet egy méz nem bio? Hiszen a méhecskék összegyűjtik a természetes virágport és hazamennek és megcsinálják, természetesen a mézet. Hogyan lehet ez nem bio, vagy inkább mit jelenthet az hogy egy méz bio?

Első sorban a méhek gyűjtési területe a mérvadó. Olyan területet kell választani ahol a méhek szennyeződéstől mentes kulturnövényekről, vagy szennyeződésnek ki nem tett környezet növényeiről gyűjt. Fontos hogy a terület távol legyen autópályáktól, iparilag szenyezett területektől és olyan növényektől amelyek nem bio minősítettek.

A másik alapvető szabály hogy maga a méhészet vegyszermentes legyen. Valamint a méhek esetleges kezeléseit is csak a megengedett szerekkel történjen.

Ezen feltételek teljesülése után beszélünk bio mézről. Aminek rendszeres fogyasztását ajánlják, immunerősítés és a cukor helyettesítésére, ugyanis a máj könnybben dolgoza fel a mézet mint a cukrot, így jótékony hatást gyakorol a májra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr143133655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása