Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Hungarikum fesztivál Szegeden

2011.08.12. 10:57 - organikusviselet

Címkék: magyar szeged hungarikum csuhé kézműves mesterség

organikus fesztivál

 Forrás:Karnok Csaba, Delmagyar.hu

Elkezdődött Szegeden a Hungarikum Fesztivál

Szegeden a Széchenyi téren, a Vasárnapig tartó hungarikum feszitválon megtalálhatjuk az igazi magyar kézműves mesterségek űzőit és portékáikat. A minőségi magyar élelmiszerek, mint a fűszerpaprikán és kürtöskalácson kívül találkozhatunk citerakészítővel, tojásfestővel, késes mesterrel és csuhészobrásszal is.

 

A fesztiválon rengeteg érdekességgel is megismerkedhetünk. A népi iparművészek közül néhányan még bemuatót is tartanak és megtudhatjuk hogyan dolgozik, többek között, egy fazekas. Az is kiderül, hogy ezen mesterségek leginnkább apáról fiúra szállnak vagy mesteremberek mellé szegődve tanulhatók.

A fesztivál majd 90 kiállítója között találunk pálinkaházat, borászatot, sajtot és mézest aki mindenféle különlegességet is árul.

Azt is megtudhatjuk hogy míg a mézeskalács több oszrágban is ismert, addig a mézeskalács szívet, aminek a közepén tükör található csak magyarok készítenek.

A fesztiválról természetesen nem hiányozhatnak a finom ételek sem, helyben készül malacpecsenye, és különleges kenyerek. Látogasson el!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr513148075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása