Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

A Kókusz zsírról

2011.11.30. 11:57 - organikusviselet

Címkék: egészség bio immunrendszer kókusz zsír

Egyre jobban elmélyülök az egészséges életmód rejtelmeiben és újdonságaiban. Már többször is olvastam fitneszről és egészséges étkezésről szóló blogokban, hogy a receptekben a zsiradékot sokszor kókusz olajjal vagy kókusz zsírral helyettesítik.

Így elgondolkodtam, mennyivel jobbak ezek a szerek, mint a jól bevált olíva olaj.

Hát utána jártam.

A kókusz zsírról rengeteg információt lehet találni az interneten, ebből is lehet következtetni, hogy ez jelenleg egy új populáris bio élelmiszer.

Az előnyei között rengeteg mindent említenek. Először is hogy emésztéséhez nem kellenek se enzimek, sem az epe kemény munkája, így nem terheli az emésztőrendszert. Aztán sok helyen megemlítik azt, hogy mennyire gazdaságos, ugyanis többször is felhasználható, és nem igényel hűtést, valamint ízfokozó hatásának köszönhetően kevesebb is elég belőle.  A szűrt kókusz zsírnak a szerkezete nagyon stabil, így többszöri használat után sem keletkezik benne káros anyag. Nem hidrogénezett és adalékanyagot sem tartalmaz. Mindezen tulajdonságok lehetővé teszik, hogy olyan betegségek diétás kezelésében is alkalmazható legyen, ahol zsíremésztési vagy felszívódási zavar áll fenn.

És amire a hölgyek a leginkább felfigyelnek! Állítólag remekül segíti a fogyást, ugyanis fokozza az anyagcserét és biztosítja a kellő mennyiségű kalória bevitelt, ami a hatékony fogyókúra egyik alapeleme. Továbbá segíti a zsíroldékony vitaminok és tápanyagok felszívódását, kitűnően alkalmas szendvicskészítésnél a vaj vagy margarin helyettesítésére is.

Fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert nem tartalmaz koleszterint. Ezen kívül cukorbetegség esetén is fogyasztható.

Erősíti az immunrendszert, ezt elsősorban elképesztően magas (43%) laurinsav tartalmának köszönheti. Ez adja elsősorban a kókuszzsír értékét. Baktérium-, vírus-, és gombaellenes hatása a természetes védekezés elősegítésében és a Candida diétában is fontos!

Kivalló haj és bőrszépítő akár külsőleg alkalmazva is, mint hajpakolás vagy masszáshoz, olajként. Valamint csökkenti a cellulitiszes bőr kialakulását!!

És nem utolsó sorban használata során az ízek erőteljesebbé válnak, és jobban érvényesülnek. Ugyanaz az étel kókuszsírral elkészítve sokkal teltebb íz világot nyújt, mint anélkül.

 

Ez a sok jó mind felkeltette az érdeklődésemet és én is úgy döntöttem, hogy ki fogom próbálni. Tapasztalataimról, ha szeretnétek, szívesen beszámolok majd itt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr183425634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása