Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Közeleg a tél, keressünk meleg pulóvereket környezetbarátan

2011.11.04. 08:54 - organikusviselet

Címkék: bio gyapjú biogazdaság biopamut

Ha már így közeleg a tél és keressük a jó meleg pulóvereinket, ne feledjük el, hogy a gyapjú az egyik legjobb meleget adó anyag. Az egyik legjobb tulajdonsága a gyapjúnak hogy nem kell vastagnak lennie ahhoz, hogy jó melegen tartson minket.

Már sokat beszéltünk bio textíliákról, pamutról, selyemről, beszéljünk most egy kicsit a bio gyapjúról. Arról már irtunk, hogy a bio meghatározás pamutnál is, de élelmiszereknél is alapvetően azt jelenti, hogy a termék, gyümölcs, zöldség, pamut, olyan gazdaságból származik, ahol termesztése alatt és közben semmiféle káros vegyszernek nincs kitéve, mint növény védőszerek, vagy a kártevők elleni káros permetek. De a gyapjú ennél egy picit bonyolultabb, hiszen állatok is belekerülnek a képbe. Lássuk így mitől lesz a gyapjú, biogyapjú.

Maga a gyapjú, ha bio besorolásba kerül, akkor az azt jeleni, hogy olyan birkáktól származik, melyek a bio-állattenyésztés alapelveinek megfelelően tartott gazdaságokból kerülnek ki. Ezeket a birkákat ráadásul ökológiai legelőkön tartják, ami azt jelenti, hogy amit megesznek, az sem származhat vegyszerrel kezelt területről. Továbbá ennek a területnek elegendő napfényt és pihenőhelyet kell biztosítaniuk a bariknak. Olyan mesterséges anyagok, mint a hizlalószerek és növekedésserkentők szigorúan tiltott anyagok ezekben a gazdaságokban. A ruha készítési folyamatai során sem használnak vegyszereket, melyek az emberi szervezetre károsak lennének. A gyapjúban lévő természetes anyagok, mint a lanolin és a gyapjúzsír lehetővé teszi a gyapjú öntisztulását és önfertőtlenítését. A nyers gyapjút sem kezelik vegyi anyagokkal, valamint a festés is csak természetes anyagokkal, ökológiailag biztonságos módon történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr713352304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása