Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Ha izzad a láb…

2011.10.14. 09:56 - organikusviselet

ha izzad a lab.jpg

A műanyag klumpákban és papucsokban menthetetlenül izzad a láb, ami kedvez a gombák elszaporodásának. A nyáron oly divatos lábbelik egyik alapvető problémája, hogy sokszor olcsó anyagból, szellőzés-mentes műanyagból vagy műszálas anyagból készülnek.

A járás közben az egészséges láb izzad, amit a bőrünk elpárologtat vagy elpárologtatna, ám a műanyag lábbeliben erre képtelen, legyen azon bármenyi luk is. Az izzadság a talp alatt összegyűlik, amelyben prímán szaporodnak a baktériumok és gombák. Ám senkinek, még csak eszébe sem jut, hogy fertőtlenítse ezeket a lábbeliket, pedig ez lenne az egyetlen mód, hogy megelőzzük a makacs panaszokat, amit sokszor hónapos kezelés követ.

Megoldások

Van egy másik megoldás is. Vannak lábbelik, amik kifejezetten támogatják a láb szellőzését, sőt segítenek a panaszok megszüntetésében. Ezek a lábbelik jellemzően 100%ban természetes anyagokból készülnek, és előállítási módjukban is műanyag-mentesek. Ilyen anyagok pl.: a csuhéból készült papucsok, vagy a 100%ban lenvászonból készült lábbelik is, melyek tökéletesen hagyják a bőrt lélegezni. Sokszor ezek a lábbelik úgy vannak elkészítve, hogy megadják azt a pár centis emelést, ami segít megakadályozni a lúdtalp súlyosbodását vagy kialakulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr613302177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása