Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Miért jó az organikus pamut?

2011.07.19. 21:40 - organikusviselet

Címkék: organikus biogazdaságok organikus pamut ruhadarabok

organikus pamut

Az elmúlt években már a hazai piacon is egyre jobban tudatában vagyunk annak mennyiféle vegyi kezelésen mennek keresztül az alapanyagok mint a pamut vagy a gyapjú, mire ruhadarab készül belőle és még utána is mire a boltokba, vagy éppen testünkre kerülnek.

Mit is jelent az hogy organikus?

Azt, hogy a termelők amennyire csak lehet kerülik a különböző növényvédő, rovarölő és egyéb vegyszerek használatát és természetes úton nevelnek egészséges növényeket és vetésforgót alkalmaznak a talaj pihentetése érdekében, valamint a termést kézi betakarítással gyűjtik be. Ahhoz, hogy valaki organikus minősítést kapjon 3 évre visszamenően vegyszer mentesnek kell lennie a talajnak és minden nemzetközileg előírt szabványnak meg kell felelnie.

A bioruhák alapanyaga ilyen biogazdálkodásokból kerül ki. A ruhák gyártása során az alapanyagokon nem megy végbe semmilyen szintetikus, vegyi textilképzési folyamat. Növényi és ásványi eredetű anyagokkal festik. Nem tartalmaznak nehézfémeket, formaldehidet, ami különösen allergizáló hatású.

Tehát efféle termékekkel segítünk azon, hogy ne kerüljön újabb nagy mennyiségű vegyszer az ökorendszerünkbe, ami negatív hatással van a növényekre, állatokra és vizeink minőségére, így kihat táplálkozásunkra is.

Egészségünkre nézve több szinten is hasznos, mivel védjük szervezetünket attól hogy vegyszereknek legyenek kitéve és azok káros hatásaitól. Valamint még a biogazdálkodásban dolgozók egészségére is jótékony ha nincsenek efféle mérgező vegyszereknek kitéve.

Nagy a nedvszívó-képességűek és a bennük lévő antibakteriális anyagok jó hatással vannak a nagyon érzékeny bőrű, illetve allergiától szenvedő emberekre is, valamint autoimmun betegségekben szenvedőknek is jótékony hatású lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr793081500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása