Rólunk

0% MŰANYAG, 100% SZÍV!


Organikus viselet, divat, használati tárgyak a környezetünkben.

Hírlevél

ELEGED VAN A MŰANYAGBÓL?


Mindennapi életünk során egyre több kártékony anyagnak, vegyszernek vagyunk kitéve, jelentősen veszélyeztetve ezzel magunk, és szeretteink egészségét!

Az Organikus Viselet Blog olyan ruhákat, háztartási-, használati eszközöket és ezekkel kapcsolatos témákat fog bemutatni, amelyek az organikus, természetes életmódot támogatják!

Ha szeretnél cikkeinkről, aktualitásainkról kényelmesen, emailben értesülni, iratkozz fel hírlevél listánkra!


A *csilaggal jelölt mezőket szükséges kitölteni

Lájkolj minket!

Friss topikok

Hátrányos helyzettel dolgozni

2011.07.19. 22:36 - organikusviselet

Címkék: munka munkanélküliség megváltozott munkaképesség csuhéj szociális szövetkezet

organikus munka

Munka. Az a tevékenység, ami alapvető emberi szükségleteket elégit ki. - Mondja a lexikon.

A munkanélküliség manapság kardinális kérdés mindenkinél, a gazdasági világválság sem kedvezett a hazai munkaerőpiacnak, hallhattuk a médiában szereplő ijesztő számokat. Mégis vannak akiknek még inkább sarkalatos kérdés ez.

Magyarországon a valamilyen fogyatékossággal élők még 10%-a sem dolgozik. 800 000 rokkantnyugdíjas van számon tartva, ennek mégis, csak bizonyos százaléka végez valamilyen munkát, és még valószínűbb, hogy 10-szer ennyien lennének képesek munka végzésre. A jelenlegi gazdasági helyzetben mindenki tapasztalja, hogy még egészséges emberek is nehezen kapnak munkát, akkor mi történik a megváltozott munkaképességű emberekkel?

A munkaadók nagyobb részének nem érdeke foglalkoztatni őket. Pedig bennük fel sem merül, hogy ne lennének képesek munkára, csak legtöbbjük nem kapja meg a lehetőséget sem, hogy ezt bizonyíthassa. Ezek az emberek pontosan olyanok mint a 'többiek' vannak közöttük akik egyetemet végeztek, vannak akik szakközépiskolát és így tovább.

2010. június 20-án, a Csuhéj Szociális Szövetkezet olyan céllal jött létre, hogy egy régi hagyományt újraélesszen, az alapító tagok, majd a munka betanulását követően alkalmazottá, később szövetkezeti taggá váló emberek saját maguknak munkát teremtsenek. A szövetkezetben az alkalmazotti létszám a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Szegedi Szervezetével kötött megállapodás alapján tagjaik közül toborozza. Megemlíteni szükséges, hogy 500 tagból 200 fő munkanélküli, akik közül a szövetkezettel együtt dolgozók nagy aktivitással és igazi hagyományőrző mesterséggel szeretettel végzik a munkájukat. Így esélyt adva a megváltozott munkaképességű embereknek hogy munkát kapjanak.

"Mert a munka önmagában szükséglet."

A bejegyzés trackback címe:

https://organikusviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr983081667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása